Reacties van ouders

< vorige pagina

Reacties van ouders:

Binnen een week veranderde onze dochter van een timide meisje naar een meisje die andere kinderen die ging schoppen en slaan, uit het niets. De basisschool was handelingsverlegen en ging op zoek naar een tijdelijke oplossing. Dat was de Huiskamer. Door de goede begeleiding, juiste aanpak en de persoonlijke gesprekjes met onze dochter, ging het al snel de goede kant op. Met als resultaat een heel ander, positief meisje. Wij zijn erg tevreden over de Huiskamer, de leerkrachten zijn ervaren toppers.

Fijne plaats voor je kind waar hij/zij zich goed thuis kan voelen en de begeleiding krijgt die het nodig heeft.

Een plek waar ieder kind tot rust kan komen! Met begrijpende juffen en genoeg uitdaging! Onze zoon heeft daar een fijne tijd gehad. Met een goede terugkeer naar het reguliere basisonderwijs. Top!

In 2011 is onze zoon Casper compleet vastgelopen in het regulier onderwijs. Dit kwam niet als een donderslag bij heldere hemel. Casper was altijd al 'wat anders'. In die tijd was de diagnose Asperger al gesteld. Het leek allemaal goed te gaan, Casper zat op een kleine dorpsschool, waar de groepen klein waren, maar wel met verschillende groepen bij elkaar. Groep 6, 7 en 8 was een klas, met 1 leerkracht. Casper kon heel goed opschieten met deze leerkracht en alles ging zijn gangetje. Toen deze leerkracht met zwangerschapsverlof ging en er een andere (meerdere) leerkrachten voor de groep kwamen, ging het compleet mis. Casper kreeg woedeaanvallen en dit ging tot aan vechten met de leerkracht en leerlingen toe. Ook gooide hij in zijn woede aanvallen met spullen, waaronder stoelen en zelfs een keer een schaar. Na vele gesprekken (onder begeleiding van de IBer en een externe) werd er besloten dat de school zich handelingsverlegen verklaarde en Casper niet meer welkom was op deze school. De leerkrachten wilden hem geen les meer geven. Hij werd geschorst. Hij heeft daarop een tijd thuis les gekregen van zijn moeder. De IB er, die heel veel voor ons gedaan heeft, zorgde voor de lesstof.

Onze zoektocht naar een geschikte school begon. Wat past bij Casper? Hij heeft een zeer hoge intelligentie, maar daarbij ook zijn uitdagingen. De scholen die plusklassen hebben, wilden hem niet aannemen vanwege zijn explosieve gedrag. Wij zijn toen in contact gekomen met de Huiskamergroep van de Reestoeverschool. Ons eerste gesprek met de directeur, Johan Veneman en leerkracht Bynella Kaandorp, verliep zeer prettig. Het gevoel was erg dubbel. Hoort Casper hier wel thuis? Maar in de gesprekken die volgden met Bynella, ook samen met Casper, kwam al snel het gevoel dat dit wel eens een hele goede keus kon zijn.

Casper is in de Huiskamer geplaatst en na een paar moeilijke eerste weken, met veel confrontaties, is hij behoorlijk tot rust gekomen. Natuurlijk waren er thuis en op school nog wel eens wat uitdagingen, maar het voelde voor Casper heel veilig om in de Huiskamergroep te zitten. Hij kreeg weer vertrouwen in het onderwijs en in de leerkrachten. Vooral met Bynella had hij een hele goede band. Casper stelde nieuwe leerlingen op hun gemak door zijn verhaal te vertellen. In het laatste jaar van de basisschool heeft Bynella ervoor gezorgd dat Casper op een nabij gelegen school op de woensdagen in de Plusklas mee kon draaien. Ook hier heeft Casper erg veel aan gehad. Ook heeft het hem doen inzien dat er meer kinderen zijn zoals hij, hierdoor voelde hij zich niet meer zo geïsoleerd.

Na de basisschool (in de Huiskamergroep) is Casper naar het Hengeveld College (HAVO SO) in Zwolle gegaan. Ook hier was de start weer wat moeizaam, maar door de goede begeleiding en de kennis die hij meenam vanuit de Huiskamer, heeft hij hier nu ook zijn plek gevonden. Hij zit nu in het tweede jaar van de HAVO en doet het daar heel goed. Niet alleen zijn cijfers zijn zeer goed, maar hij voelt zich er prima op zijn gemak.

Casper heeft een behoorlijke knauw gekregen van zijn ervaringen op de dorpsschool, maar door de goede zorgen van de Huiskamer en zeker ook van Bynella zit hij nu lekker in zijn vel. En heeft hij zelfs besloten om zelf ook onderwijzer te willen worden en dan zeker in het Speciaal Onderwijs. Dit geeft wel aan dat hij zich ervan bewust is dat dit onderwijs heel erg belangrijk is voor kinderen die een uitdaging hebben en meer aandacht nodig hebben dan de 'gewone' kinderen.

Casper naar de Huiskamer laten gaan, is een van de beste beslissingen geweest.

< vorige pagina

Bert Hoevenberg - webdesign